Telstar onderuit tegen Go Ahead Eagles door 2 doelpunten Jacob Mulenga

Frank Korpershoek gisteravond goed voor de 2-1
Foto: Dennis Gouda

VELSEN-ZUID – Telstar heeft dinsdagavond met 1-2 verloren van Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Andries Jonker kwam via Glynor Plet weliswaar op een 1-0 voorsprong, maar twee treffers van Jacob Mulenga zorgden ervoor dat de Velsenaren na negentig minuten voetbal toch met lege handen stonden.

(Foto: Dennis Gouda)

Met deze nederlaag kwam er een eind aan een reeks van 4  wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie waarin de Velsenaren ongeslagen bleven (1x winst en 3x gelijkspel).

Zonder Soto
Overigens waren er voor dit verlies wel enkele excuses aan te voeren. Op de eerste plaats moesten de Witte leeuwen het stellen zonder hun topscorer Sebastian Soto, die deze week uitkomt voor het nationaal elftal van Amerika. Dat geldt overigens ook nog voor de volgende wedstrijd tegen NAC (op dit moment de nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie).

Verder viel verdediger Benaissa Benamar al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit en kon Andries Jonker ook nog niet de hele wedstrijd gebruik maken van zijn captain Mister Telstar Frank Korpershoek, die net terugkomt van een enkelblessure die hem vier wedstrijden aan de kant hield.

Na 11 wedstrijden staat Telstar nu als stevige middenmoter op de 9e plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag treden de Witte leeuwen aan tegen NAC in  Breda.

Stichting Support Casper grote winnaar
Grootste winnaar van de avond was ongetwijfeld de Stichting Support Casper van Feyenoord-arts Casper van Eijck, voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Het lukte Telstar, mede met dank aan Feijenoord-trainer Dick Advocaat, om 22500 toegangskaarten voor de wedstrijd Telstar-GA Eagles te verkopen. Toegangskaarten met een prijs van 1,63 die weliswaar geen fysieke toegang gaven tot de wedstrijd maar wel heel veel mentale steun, en dus een mooie totaalopbrengst van bijna zevendertigduizend euro voor dit goede doel.

Reacties