Beverwijkse Bazaar zet innovatieve robot in om ruimtes virusvrij te maken.

Foto: De Bazaar

Dit weekend start De Bazaar een test waarmee een innovatieve robot in wordt gezet om hallen virusvrij te maken. De testlocaties zijn de hallen van de Versmarkt.

De Bazaar zegt alles in het werk te stellen om een zo veilig mogelijke omgeving te creƫren. Naast het feit dat De Bazaar sinds de invoering van de mondkapjes ongeveer 130.000 mondkapjes heeft uitgedeeld, waarbij vrijwel iedereen de mondkapjes ook draagt, is dit is een extra maatregel om De Bazaar zo veilig mogelijk te maken in deze tijd van COVID.

De Bazaar blijft op zoek naar innovatieve oplossingen zodat, ondanks deze pandemie, het leven zoveel mogelijk door kan gaan op een veilige manier. Een van de middelen die hiertoe moet bijdragen is de test met Robot SAM.

De test houdt in dat Robot SAM ingezet gaat worden op vrijdagnacht en zaterdagnacht in de hallen van de Versmarkt. Robot SAM doet er gemiddeld drie uur over om de Versmarkt virusvrij te maken.

De SAM-UVC mobiele robot deactiveert 99,99% van de ziekteverwekkers. Daarbij maakt hij gebruik van UV-C technologie. Omdat UVC radiatie niet veilig isvoor mensen begint Robot SAM niet met desinfecteren als er mensen in de buurt zijn.

Na evaluatie wordt bepaald of Robot SAM op de gehele Bazaar ingezet gaat worden.

Reacties