Corona-unit in Woonzorglocatie Meerstate in Heemskerk weer volledig bezet

Net zoals tijdens de eerste coronagolf in april heeft Woonzorglocatie Meerstate in Heemskerk opnieuw een afdeling geopend voor coronapatiënten.

Ging het in april vooral om patiënten die vanuit het Rode Kruis Ziekenhuis, dit keer zijn het vooral coronapatiënten die vanuit hun woonsituatie rechtstreeks zijn opgenomen in Meerstate, alsmede om patiënten vanuit het woonzorgcentrum. Sinds de corona-afdeling op 25 september jl opnieuw openging zijn er ongeveer 80 mensen opgenomen, waarvan er 20 uit het woonzorgcentrum zelf kwamen.

Ten opzichte van de eerste coronagolf zijn er wel een aantal dingen veranderd. Zo kenmerkte de eerste golf zich door het gebrek aan beschermend materiaal, iets wat nu gelukkig niet meer aan de orde is.  Verder is er nu ook de mogelijkheid van bezoek. Weliswaar moeten bezoekers zich vooraf aanmelden, moeten ze volledig in beschermende kleding en is het aantal bezoeken gemaximeerd op 3x per week. Toch is het een hele verbetering voor de patiënten die zich daardoor even iets minder geïsoleerd voelen.

IJmond Nieuws ging afgelopen week langs bij Meerstate en sprak daar met de manager Geriatrische Revalidatie Zorg Hans van den Berg en met leerling verpleegkundige Daisy van Veelen.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van IJmond Nieuws.

Reacties