Lucasgilde met expositie ‘Piet’ in Stadhuis Beverwijk

Foto: Lucasgilde

BEVERWIJK – Op zaterdag 12 december om 17.00 uur wordt in de Grote Kerk te Beverwijk de expositie ‘Piet’ geopend. Deze expositie zou al in oktober jl. plaatsvinden in het gemeentehuis van Beverwijk, maar als gevolg van de Corona-maatregelen is deze verplaatst naar andere data en een andere locatie.

Al vele jaren exposeert de teken- en schildervereniging “Lucasgilde Beverwijk”. De leden van het Lucasgilde hebben zich dit keer laten inspireren door het naderend afscheid van Piet de Ridder als artistiek begeleider van het gilde met het thema “Piet”.

Piet de Ridder
Kunstenaar Piet de Ridder is al 45 jaar artistiek begeleider bij het Lucasgilde Beverwijk. Het Lucasgilde is eertijds opgericht door Cor Heeck, de bekende Amsterdamse kunstenaar.  Piet de Ridder heeft in 1975 het stokje van hem overgenomen en is sindsdien het gezicht van het Lucasgilde Beverwijk. Hij heeft op zijn geheel eigen wijze het Lucasgilde opgestuwd in haar artistieke prestaties. Dat maakt hem een man van betekenis. Ook is hij al heel lang als adviseur aan het bestuur toegevoegd om mee te denken en richting te geven aan de ontwikkeling van het Lucasgilde en heeft hij een hand in de exposities die het gilde organiseert. Na zoveel jaren de nestor geweest te zijn van het Lucasgilde gaat Piet de Ridder per 1 september met pensioen

De getoonde werken laten zien hoe de leden zich hebben laten inspireren door het thema “Piet”. De stijl is gevarieerd van figuratief tot licht abstract, waarbij de mens Piet de Ridder een centrale plaats heeft gekregen.

Er is gezocht naar spannende invalshoeken, zodat er een afwisselende tentoonstelling is ontstaan: Piet de Ridder in zijn natuurlijke habitat.

Van 12 december 2020 tot 12 januari 2021
Iedereen is van harte welkom bij deze expositie die gehouden wordt van 12 december tot 12 januari. De expositie ‘Piet’ kunt u bekijken tijdens de openingsuren van de Grote Kerk, Kerkplein 1 te Beverwijk. Natuurlijk wordt rekening gehouden met de Corona-afspraken. Dat betekent: 1,5 meter afstand van elkaar en kleine groepen kijkers.Het Lucasgilde
Het Lucasgilde Beverwijk bestaat al sinds 1947 en is actief als teken- en schildervereniging voor de amateur kunstenaar. Het Lucasgilde biedt leden een plek voor creatieve ontwikkeling op het gebied van alle technieken betreffende tekenen en schilderen. Een vereniging voor jong en oud, voor de beginner en de gevorderde. De leden kunnen op vier dagdelen in het atelier van het Lucasgilde terecht, waarbij plezier in het maken voorop staat. Elk van de vier dagdelen (ochtend, middag of avond) heeft een artistiek begeleider, een professionele kunstenaar, die de leden begeleidt en stimuleert bij het uitoefenen van hun hobby. Het atelier bevindt zich in het Centrum voor de Kunsten, Kerkplein 3 in Beverwijk. Regelmatig worden er werken van het Lucasgilde geëxposeerd. Zo exposeert het Lucasgilde elk jaar in het gemeentehuis van Beverwijk, in de Grote Kerk te Beverwijk en heeft zij exposities gehad in de Golfclub Heemskerk, bij Tata Steel en in bibliotheken.

Meer informatie is te vinden op de website www.lucasgildebeverwijk.nl en https://www.facebook.com/lucasgildebeverwijk.

Reacties