Telstar ‘verPLETtert’ FC Dordrecht met 2-0 en klimt naar 8e plaats Keuken Kampioen Divisie

Telstar blij met 3 punten tegen FC Dordrechgt

VELSEN-ZUID – Telstar heeft gisteravond voor het eerst in vier wedstrijden weer een overwinning geboekt. De Velsenaren rekenden in een matige wedstrijd – dankzij een opleving van Glynor Plet een kwartier na rust – af met FC Dordrecht (2-0).

(Bron: NH Nieuws / foto: Dennis Gouda)

De laatste weken waren niet al te positief voor de ploeg van Andries Jonker. Tegen NAC Breda (1-0) en Go Ahead Eagles (1-2) ging Telstar onderuit en ook in de beker tegen Heracles Almelo (3-0) kon niet gewonnen worden. De laatste overwinning dateerde daardoor van 23 oktober toen Helmond Sport (2-0) verslagen werd.

Telstar trainer Andries Jonker sprak na afloop van een “dikverdiende overwinning’. Daarbij keek hij dan vooral naar de tweede helft, want de eerste drie kwartier was het spel van de Velsenaren bijzonder matig en waren de ploegen nog behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Pas in de tweede helft pakte Telstar meer initiatief, hetgeen na een kwartier uitmondde op de eerste treffer van Glynor Pet. Een van richting veranderd schot van Redouan El Yaakoubi werd door Dordrecht-doelman Swolfs, die vorig seizoen bij Telstar keepte, voor de voeten van Plet gewerkt, die eenvoudig de score kon openen: 1-0.

Drie minuten later veroverde Anass Najah de bal op de middenlijn, zette El Yaakoubi de aanval op en stuurde hij vervolgens Plet weg, die koelbloedig voor zijn tweede van de avond tekende (2-0).

In het resterende halfuur behield Telstar het initiatief waardoor Telstar na 90 minuten drie punen kon bijschrijven. Door de overwinning op FC Dordrecht naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen  divisie. De Velsenaren hebben nu 19 punten na 13 gespeelde wedstrijden. Maandag 30 november (18.45 uur) speelt Telstar de volgende wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en de interviews van mediapartner NH Nieuws.