Definitief Ontwerp herinrichting Westerhoutweg vastgesteld; doorfietsroute IJmond weer dichterbij

Foto: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Afgelopen week heeft het college het Definitief Ontwerp (DO) voor de  herinrichting van de Westerhoutweg vastgesteld. Deze herinrichting is onderdeel van de doorfietsroute in de IJmond. Volgens de voorlopige planning starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2021.

Samen met bewoners
Bewoners van de Westerhoutweg en inwoners van de gemeente konden tussen 11 mei en 19 juni 2020 hun reactie geven op het ontwerp. Hiervoor organiseerde de gemeente speciale inspraakbijeenkomsten. Op basis van de ontvangen reacties zijn wijzigingen in het ontwerp gemaakt, zoals het doorgaande voetpad naast het fietspad, een drempel en extra langsparkeervakken.

Westerhoutweg wordt een fietsstraat
Vanaf Holland op zijn Smalst tot aan  Westerhoutweg 20 legt  de gemeente  een fietsstraat aan. De fietsstraat krijgt rood asfalt. Met aan weerszijden klinkers. Dit is vergelijkbaar met de Groenelaan. Op het eerste deel vanaf de Vondellaan, ter hoogte  van  de Smaeckkamer blijft het fietspad achter de bomen. Het fietspad wordt in rood asfalt aangelegd. Het Definitieve Ontwerp en meer informatie over de doorfietsroute staat op de website van de gemeente Beverwijk.

Over de doorfietsroute
De gemeenten Haarlem, Velsen, Heemskerk en Beverwijk werken samen aan de doorfietsroute. Dat is een directe verbinding met zoveel mogelijk voorrang voor fietsers, vlak asfalt, weinig obstakels en weinig hinder van ander verkeer.  Hierdoor  fietsen inwoners  snel en makkelijk van en naar hun bestemming. Hopelijk laten hierdoor meer mensen de auto staan voor hun reizen in de IJmond.  De

Reacties