‘Zeesluis IJmuiden’… hoe bedenk je ‘m?!

Er werd speciaal een prijsvraag voor uitgeschreven. Maar liefst vijfduizend inzendingen kwamen binnen. De meest creatieve namen kwamen voorbij, waaronder de ‘Irma Sluis’ en zelfs ‘de Sluizenmoeder’.  En waar viel de keuze op? Op ‘Zeesluis IJmuiden’

De naam ‘Zeesluis IJmuiden’ werd vanmiddag in een promotiefilmpje (klik daarvoor op de hoofdfoto)  officieel bekendgemaakt en is dus het resultaat van een prijsvraag. Uit de ruim 5.000 inzendingen werden vijf namen gekozen, waarna uiteindelijk het college van burgemeester en wethouders in Velsen de knoop doorhakte.

Inmiddels zijn de reacties van de IJmuidenaren niet van de lucht, zo constateerde mediapartner NH Nieuws die een korte peiling hield onder 150 personen. Slechts 17 procent van de ondervraagden vonden de naam perfect bij de sluis passen, de rest vond het vooral een gebrek aan creativiteit.

Wethouder Jeroen Verwoort, namens de gemeente Velsen ‘belast’ met de zeesluis, kan er inmiddels ook wel om lachen. “Dit is burgerparticipatie en die heeft af en toe een uitkomst die misschien wat zakelijker is dan je aan de voorkant verwacht”, zegt hij tegenover NH Nieuws.  “Ja, we hadden ‘m ook zelf kunnen verzinnen. Maar het mooie is: we hébben ‘m niet zelf verzonnen.”

Reacties