Andre Kuipers opent Smarttechnology Hotspot bij Technisch en Maritiem College Velsen

Foto: Technisch en Maritiem College Velsen

VELSEN – Ondanks de beperkingen door de coronamaatregelen bruist het nog steeds bij het Technisch en Maritiem College Velsen. Afgelopen week opende astronaut Andre Kuipers de spiksplinternieuwe Smarttechnology Hotspot, deze en volgende week vormt de aula van het college het decor voor de Escape Room van de Beta & Tech Experience en morgen staat de jaarlijkse Open Dag op het programma

Beta & Tech Experience
De aula van het Technisch en Maritiem College Velsen vormt vanaf 23 november twee weken lang het decor voor de Escape Room van de Beta & Tech Experience. Zo’n 1.000 tweede klas vmbo-leerlingen uit de regio komen tussen 23 november en 4 december naar IJmuiden om spelenderwijs kennis te maken met techniek. Ze zullen ontdekken hoe veelzijdig techniek is en welke rol techniek speelt in de toekomst.

In ‘het Huis van Alvara’ worden de leerlingen op een spectaculaire manier uitgedaagd om met behulp van technologie een spannende opdracht uit te voeren: De zwaarste storm ooit is onderweg naar Nederland en met elkaar moeten ze er voor zorgen dat het huis op tijd op orde is om deze orkaan te overleven.

De Beta & Tech Experience is een rondreizende, interactieve techniekbeleving, waarbij leerlingen in het kader van loopbaanoriëntatie zelf kunnen ervaren hoe leuk en divers techniek is. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met overheid, onderwijs en bedrijfsleven en maakt deel uit van het programma Sterk Techniekonderwijs.

Morgen, zaterdag 28 november, Open Dag
Morgen staat de jaarlijkse open dag van het Technisch en Maritiem College op het programma. In verband met corona kunnen de  leerlingen en ouders niet op school worden ontvangen. Maar daar is iets op bedacht: dit keer wordt het een online open dag door middel van een webinar op zaterdag 28 november van 11 tot 12 uur. Na afloop is het mogelijk om tijdens de weken tot de kerstvakantie individuele rondleidingen in te plannen aan het einde van de schooldagen.

Andre Kuipers opent Smarttechnology Hotspot bij Technisch College Velsen
Afgelopen week opende astronaut Andre Kuipers de spiksplinternieuwe Smarttechnology Hotspot. Dit is een prachtig en zeer geoutilleerd lokaal waar bijvoorbeeld robotica- en virtual reality lessen gegeven worden voor de leerlingen van het Technisch en Maritiem College, maar in het kader van Sterk Techniek Onderwijs ook voor basis- en voortgezet onderwijsscholen in de regio.

Reacties