Heel wat te beleven in december bij Recreatieschap Spaarnwoude en Informatieboerderij Zorgvrij

Marionette-koe
Foto: Zorgvrij

Ondanks de coronacrisis is er bij Recreatieschap Spaarnwoude en Informatieboerderij Zorgvrij in de maand december volop te beleven, van het knutselen van een marionette-koe, een boerderij-speurtocht en boerderij-bingo, waskaarsen rollen en kerstballen maken tot quad-uitjes met de familie of kleine vriendengroep.

Hieronder een overzicht van wat er in december te beleven is:

Marionette koe knutselen
Kom jij ook koeien maken. Maak je een bruine of een zwarte koe? Knippen, kleuren, kraaltjes rijgen en plakken. Als de koe klaar is kun je de stokjes waar de touwtjes aan vastzitten bewegen. Dan lijkt het net alsof de koe zelf loopt. Alle materialen zijn te koop bij de receptie van Zorgvrij. Je kunt de koe bij ons of rustig thuis maken. Leuk als knutselpakketje voor je (klein)kind, neefje, nichtje, buurkinderen of.
Locatie: informatieboerderij Zorgvrij. Leeftijd: vanaf 5 jaar. Kosten:€ 2,50 per koe

Boerderij speurtocht

Boerderij Speurtocht met koeienbix
Kun je al een beetje lezen en schrijven? Doe dan de boerderijspeurtocht langs alle  dieren van de boerderij. Door de vragen leer je goed te kijken en ontdek je wat je waarschijnlijk nog niet wist. Hoeveel tenen heeft een koe bijvoorbeeld? Om de koeien bij het hek te lokken krijg je er een bakje koeien bix bij. Hoe leuk is dat! Wat krijg je mee: Boekje met plankje, potlood en een bakje met koeien bix.
Locatie: informatieboerderij Zorgvrij. Leeftijd: vanaf groep 4. Kosten: € 2,50 per kind + € 1,-  borg per bakje

Boerderij-bingo
Speciaal voor de kleintjes een leuk bingo-spel. Zoek de dieren, doe de opdrachten en kruis alles aan wat je gevonden en gedaan hebt. Op deze manier ontdek je alle dieren en speelplekken op en rond de boerderij. Niet alles in één keer gedaan? Neem de kaart de volgende keer weer mee en maak het BINGO-SPEL af.
Locatie: informatieboerderij Zorgvrij. Leeftijd: vanaf 4 jaar .Kosten €2,50  de gelamineerd kaart wordt je eigendom inclusief aftekenstift.Quad rijden met leuke korting t/m 31 december bij ActionPlanet
Het wordt kouder, de blaadjes vallen van de bomen en het wordt steeds eerder donker. Bij ActionPlanet is dat des te meer reden om erop uit te gaan. Onder het motto “Meer modder Meer Pret” organiseren we deze winter quaduitjes voor families en kleine vriendengroepjes. Wanneer je vóór 31 december jouw quaduitje boekt ontvang je 20% korting op het arrangement van jouw keuze door code KERST20 in te vullen in het online boekingsformulier Kijk ook voor andere activiteiten op  de website.
Locatie: ActionPlanet.  Reserveren: Ja. Informatie:www.actionplanet.nl

Voorlezen op Zorgvrij
Iedere eerste woensdag van de maand lezen de vrijwilligers van Zorgvrij een verhaal voor. Dit keer dus op woensdag 2 december.
Tijd:15:00 uur. Leeftijd: tussen 4 en 7 jaar. Kosten: Gratis

Wie maakt de mooiste 3 D kerstbal voor Zorgvrij  (Zondag 6 december t/m 24 december)
Door te kleuren, knippen plakken en te versieren met kralen maak je een mooie kerstbal die je zo kan ophangen. Alle materialen zijn te koop bij de receptie van Zorgvrij. Iedereen die een kerstbal inlevert ontvangt bij de receptie van Zorgvrij een lichtjes sleutelhanger.
Lever je de bal voor 17 december in dan kiezen wij op 18 december de mooiste kerstbal uit. De winnaar mag dan op 22 december gratis deelnemen aan kaarsjes dompelen.
Locatie: informatieboerderij Zorgvrij. Leeftijd: vanaf 3 jaar. Kosten: €2,50Tijdens de Kerstvakantie t/m zondag 5 januari 2021

 • Waskaarsen rollen
  Kom ook gezellig een bijenwaskaars rollen. Rol van een wasplaat met lont, een kaars. De waskaars brandt heel mooi en ruikt heerlijk!
  Locatie: informatieboerderij Zorgvrij. Leeftijd: 5 t/m 12 jaar Kosten: €2,50.
 • Kaarsjes dompelen
  Kleur je kaarsjes in verschillende kleurtjes. Door je kaarsje te dompelen in gekleurde was maken de kinderen de mooiste kleurcreaties. Als kers op de taart maak je er nog een leuk kerstcadeautje van!
  Locatie: informatieboerderij Zorgvrij. Dinsdag 21 december. Tijd: 13.00 -16.00 uur Kosten: €2.50 per kind

Tentoonstelling Zorgvrij:

 • Spieken: De expositie geeft je een andere kijk op duurzaamheid en innovatie, waarbij we kunnen spieken bij de natuur en van de natuur kunnen leren !
 • Schilderijen expositie  ‘’Gevarieerd‘’: Jolanda Hartzema  exposeerttot en met 3 januari met haar mooie schilderijen  in de galerij van Boerderij Zorgvrij.

Locatie en meer informatie:
Boerderij Zorgvrij / Informatieboerderij Zorgvrij (R101), Genieweg 50, 1981 LN Velsen-Zuid. Tel: 023-5202828. Website: www.informatieboerderijzorgvrij.nl

Openingstijden van 1 november tot 1 maart

 • dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur
 •  5, 24, 26 en 31 december van 11.00 – 16.00 uur.
 • 1e kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.
 • Tijdens de schoolvakantie alle dagen geopend.
 • De stallen zijn iedere dag open.

Vanaf 1 december in alle binnenruimtes mondkapjes verplicht!

Reacties