Online presentatie Maria Genova: Hoe herken je digitale criminaliteit?

Foto: Bibliotheek IJmond Noord - aangeleverd

Je hoort er bijna dagelijks over, mensen die valse mails of Whatsappjes ontvangen, of die op andere manieren te maken krijgen met digitale criminaliteit. Maria Genova neemt je tijdens deze online presentatie op donderdag 10 december mee in de wereld van de cybercriminelen. Een praktische presentatie met veel tips georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord.

Hoe onthoud je 100 verschillende wachtwoorden? Hoe herken je valse Whatsapp-berichten? En wat is de makkelijkste manier om computer en mobiel tegen hackers te beveiligen?

Wat doen mensen fout waardoor ze zo’n makkelijk slachtoffer zijn? Maria geeft voorbeelden van herkenbare situaties. Tijdens haar presentatie schrik je misschien, maar aan het einde van de avond ben je online veel veiliger dan voorheen. De meest gehoorde reactie na afloop is: “dit was een eye-opener!”

Maria Genova is schrijver van de bestseller ‘Komt een vrouw bij de [email protected]’ en van het prijswinnende kinderboek ‘What the [email protected]!’. Ze wordt vaak gevraagd voor lezingen op het gebied van privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging.

Tijdens deze interactieve presentatie kunnen de deelnemers haar direct vragen stellen over het verbeteren van hun eigen online veiligheid.

Hoe werkt het?
Ga naar in de agenda op de website van Bibliotheek IJmond Noord naar de betreffende datum en koop een toegangskaart. Je volgt de lezing thuis op je eigen computer of tablet. Je ontvangt op de dag van de lezing rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Mocht je om 11.00 uur nog niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox.

Reacties