Speelgoedactie Beverwijk groot succes

Grote Kerk Beverwijk veranderd in ‘Pakhuis van Sinterklaas’ door succesvolle speelgoedinzamelingsactie van Cynthia Heiloo samen met Stichting Welzijn Beverwijk en het Sociaal team Beverwijk.

De Grote Kerk in Beverwijk is al voor een groot aantal evenementen en initiatieven het podium geweest, maar nog niet eerder deed het dienst als Pakhuis van Sinterklaas. Dit jaar zette Bert Kistjes echter de deuren open van ‘zijn’ Grote Kerk, om ruimte te bieden aan Cynthia Heiloo, om al het speelgoed een plekje te kunnen geven.

Cynthia is de initiatiefneemster van de speelgoedactie, hierin bijgestaan door Stichting Welzijn Beverwijk en het Sociaal team Beverwijk. IN oktober deed ze een oproep om tweedehandsspeelgoed te doneren voor kinderen in gezinnen die weinig te besteden hebben. De oproep bleek niet aan dovemansoren gericht, want Beverwijk liet zich van z’n beste kant zien. Het speelgoed stroomde binnen.

Initiatiefnemer Cynthia Heiloo

Daarnaast sloten zich ook professionele partijen aan met extra donaties, zoals de Gemeente Beverwijk en de woningbouwcorporaties Woonopmaat en Pre Wonen, terwijl het snoepgoed werd gedoneerd door Albert Heijn Beverhof.

IJmond Nieuws ging afgelopen week langs in de Grote Kerk en sprak daar met Cynthia Heiloo, met gastheer Bert Kistjes en met Hans Bruin, sociaal werk bij SWB en Sociaal Team Beverwijk.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van IJmond Nieuws.

Reacties