KNRM station Wijk aan Zee krijgt nieuwe hypermoderne reddingboot

De te vervangen Donateur
Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag heeft de KNRM – Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij bekend gemaakt dat station Wijk aan Zee in 2024 zal worden uitgerust met een nieuwe hypermoderne reddingboot van het type “Van Wijk”.

(bron: KNRM)

De huidige reddingboot Donateur is dan aan vervanging toe en zal vervangen worden door deze nieuw te ontwikkelen klasse.

Afgelopen maanden is de KNRM bezig geweest met de invulling van haar nieuwe vlootplan en heeft samen met de vrijwilligers gekeken naar het nut en de noodzaak van dit type nieuwe reddingboot voor station Wijk aan Zee. Daar is enorm veel onderzoek voor uitgevoerd en het team van Wijk aan Zee is ontzettend blij met de uitkomst en invulling van dit nieuwe vlootplan voor hun station.

De nieuw te bouwen reddingboot van het type van Wijk heeft een lengte van 11.40 meter en kost 988.000 euro. Het totale vervangingsplan voor alle posten van de KNRM van 75 reddingboten kost ruim 5,5 miljoen euro per jaar gedurende 15 jaar. De KNRM heeft er vertrouwen in dat dit geld in de komende 15 jaren geworven kan worden, maar daarvoor zijn wel wervingscampagnes en activiteiten nodig. De KNRM investeert hiermee in de toekomst voor een veilig vaargebied in Nederland.

Reacties