Komende week nachtelijke verkeershinder Velsertunnel; ruim 10 minuten extra reistijd

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Velsertunnel is komende week meerdere nachten afgesloten voor verkeer. Van maandag 14 december tot vrijdag 19 december wordt er gewerkt in de tunnel.

Afsluitingen

Maandag 14 december 20.00 uur tot dinsdag 15 december 05.00 uur
Velsertunnel afgesloten voor verkeer richting Haarlem en Amsterdam wegens onderhoudswerkzaamheden. Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt circa 5 minuten.

Woensdag 16 december 21.00 uur tot donderdag 17 december 05.00 uur
Deze nacht wordt de communicatie tussen het tunnelsysteem en de verkeerssystemen gecontroleerd. Om dit uit te voeren zullen wij deze nacht een aantal keer de tunnel voor een paar minuten regulier sluiten en weer openen.

Donderdag 17 december 21.00 uur tot vrijdag 18 december 05.00 uur
Velsertunnel in beide richtingen dicht. Deze nacht worden de voedingen gecontroleerd. Door deze tests zetten we systemen uit en sluiten we de tunnel.

  • Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt circa 5 minuten;
  • Verkeer vanaf Velsen-Zuid in noordelijke richting (Velsen-Noord en Beverwijk) rijdt via de toerit Ijmuiden A22, A9 via knooppunt Rotterpolderplein naar de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt circa 15 minuten;
  • Verkeer vanaf Haarlem richting Velsen-Noord/Beverwijk rijdt via N200 naar knooppunt Rotterpolderplein naar de A9. Extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

Inspectie tunnelsystemen
Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies aan weggebruikers
Werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Reacties