Meerdere stadsbussen R-Net verloren bij grote brand

Foto: Nieuwsfoto

Haarlem – Bij een grote brand op de Laan van Decima zijn vrijdagnacht meerdere bussen verloren gegaan. Rond 02:30 uur werd de brand bij de busremise ontdekt. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de voertuigen.

Er werd opgeschaald naar ‘Zeer grote brand’. Brandweerwagens uit de hele regio waren ter plaatse. Bij de brand zijn meerdere harde explosies ontstaan.

Bron NH Nieuws:

De bussen staan op het buitenterrein van de remise, vlakbij de Ikea. Medewerkers van het vervoersbedrijf hebben 27 andere bussen kunnen redden. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland zijn er geen gewonden gevallen. Alleen een chauffeur moest nagekeken worden omdat hij tijdens het redden van de overige bussen rook had ingeademd.

Uit voorzorg is er een NL-Alert verstuurd om ramen en deuren gesloten te houden omdat sommige bedrijven op het industrieterrein Waarderpolder ’s nachts aan het werk zijn.

De woordvoerder van de Veiligheidsregio kan verder nog niks kwijt over de oorzaak van de brand. “Of er sprake is van brandstichting of dat het vuur is ontstaan door nachtelijke werkzaamheden moet verder onderzoek uitwijzen. Onze prioriteit ligt nu bij het blussen.”

Zie ook verslag van mediapartner NH Nieuws.

Brand naar verwachting geen gevolgen voor de dienstregeling.

 

Reacties