55+

Alzheimer Trefpunt Midden Kennemerland via livestreaming

Foto: Pixabay

Op woensdag 16 december organiseert de afdeling Midden-Kennemerland van Alzheimer Nederland een bijzonder Trefpunt via live streaming. Thema: “Mantelzorger in coronatijd”.

In “normale” tijden organiseert de afdeling Midden-Kennemerland van Alzheimer Nederland 18 keer per jaar een Alzheimer Trefpunt. Bezoekers van de trefpunten zijn mantelzorgers van mensen met dementie, mensen met dementie, professionals en andere belangstellenden. Zij praten onder leiding van een gespreksleider over een thema. Naast verstrekken van informatie is vooral de ontmoeting belangrijk.

Door corona zijn gewone trefpunten helaas niet mogelijk. Afdeling Midden-Kennemerland gaat onderzoeken of een live – stream een tijdelijk alternatief kan zijn. Op 16 december gaat gespreksleider Marelle Overste in gesprek met mantelzorgers van mensen met dementie. Zij gaan praten over wat het betekent om mantelzorger te zijn in coronatijd. Tegen welke problemen lopen ze aan, hoe lossen ze dat op? Wat is moeilijk en wat gaat gemakkelijker?

Het gesprek is live te volgen via de site van de afdeling. Vragen kunnen gesteld worden door te bellen met het nummer van de afdeling: 06 519 426 84. Start 16.30u. Toegang door te klikken op de link op de site van de afdeling: www.alzheimer-nederland.nl/midden-kennemerland

Reacties