Geluidshinder en stofoverlast: strengere regels voor schrootparken Tata Steel

Foto: Wim Meijer Fotografie

VELSEN-NOORD – Tata Steel krijgt strengere voorschriften opgelegd om geluidshinder en stofoverlast bij twee schrootparken te voorkomen. Dat staat in het vandaag gepubliceerde ontwerpbesluit van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied die namens de provincie milieuregels handhaaft.

(bron: NH Nieuws)

Het gaat om de zogeheten schrootparken 2 en 3. Met schroot wordt oud staal aangeduid dat wordt hergebruikt bij de productie. Bij de omgevingsdienst blijven klachten binnenstromen van omwonenden over geluidshinder door de handelingen op de schrootparken.

Het niet zorgvuldig werken in de parken lijkt de oorzaak, blijkt uit controle van toezichthouders. Met onnodige geluidshinder en stofverspreiding tot gevolg.

Vergunning aangescherpt
Om deze reden wordt de vergunning aangescherpt en komen er strengere voorschriften wat betreft geluid en stof. Zo mag er tussen 23.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ’s ochtends niet langer worden gewerkt met kranen op de schrootparken. Ook mag de grijper pas worden geopend – om het schroot te laten zakken – als hij stilhangt en mag de schroot niet hoger zijn dan vijf meter.

Stofverspreiding wordt tegengaan door het gebruik van voorzieningen zoals waterwagens en sproeikanonnen te verplichten.

Over anderhalve maand wordt een definitief besluit genomen. Tot die tijd kan Tata Steel reageren op het ontwerpbesluit.

Reacties