XL-teststraat Schiphol wordt vanaf 18 januari vaccinatielocatie

SCHIPHOL – De XL-teststraat op Schiphol wordt vanaf 18 januari ook een vaccinatielocatie. Dat laat de Veiligheidsregio Kennemerland aan NH Nieuws weten. Op parkeerterrein P4 van Schiphol staan nu twee testpaviljoens, waarvan een de vaccinatiehal wordt.

(bron: NH Nieuws)

Op 18 januari start de GGD Kennemerland eerst met het vaccineren van zorgmedewerkers op Schiphol. Na het vaccineren van de zorgmedewerkers vaccineert de GGD de groep 18 tot 60-jarigen.

Zorgmedewerkers van de verpleeghuizen ontvangen als eerste een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Medewerkers werkzaam in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en thuiszorg volgen volgens de veiligheidsregio daarna.

Twee vaccinaties nodig
De XL-teststraat op Schiphol opende op 1 december haar deuren voor testen op het coronavirus. Dagelijks kunnen er tot 10.000 tests worden afgenomen. Mensen die op Schiphol gevaccineerd gaan worden zullen twee keer moeten langskomen, omdat daar het Pfizer/BioNTech-vaccin zal worden toegediend. Tussen de twee vaccinaties moet minimaal drie weken tijd zitten, meldt de veiligheidsregio.

Reacties