Kans op dun laagje sneeuw op oudjaarsdag

Foto: Charles Duijff

NOORD-HOLLAND – Zoals wel vaker zat een witte kerst er dit jaar niet in, maar mogelijk hebben de weergoden op de laatste dag van 2020 nog wél een laagje sneeuw in petto. De kans is het grootst in het zuidelijke deel van de provincie, meldt NH-weerman Jan Visser, met nog zo’n 60 uur te gaan tot de jaarwisseling.

Bron NH Nieuws:

“Vanuit Noord-Frankrijk komt een actieve storing dichterbij”, vertelt Visser. Die storing zorgt voor een combinatie van regen en (natte) sneeuw, en trekt ’s ochtends Nederland binnen.

Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland zullen vrijwel zeker bedekt worden onder een klein laagje sneeuw, maar met een beetje geluk krijgen ook ’t Gooi, Amsterdam, Amstelland en Kennemerland de nodige vlokken voor hun kiezen.

Als de sneeuw blijft liggen, verwacht Visser niet dat dat lang zal duren. “’s Middags of ’s avonds zal het verdwijnen.” Toch sluit hij een witte jaarwisseling niet helemaal uit. “Dat kan als de storing blijft hangen, wat de laatste tijd vaker gebeurt.”

Overdag zal de temperatuur tot 4 graden boven nul stijgen, rond de jaarwisseling verwacht Visser dat het kwik 1 á 2 graden boven nul blijft. Op plekken waar het opklaart, kan de temperatuur net onder het vriespunt duiken.  Glad zal het niet op veel plekken worden, verwacht hij, tenzij de sneeuw wat langer blijft liggen en ‘drabberig’ wordt.

Reacties