Edgar Davids verlaat Telstar en wordt trainer in Portugal

Foto: Wikipedia - Paul Blank

VELSEN-ZUID – Edgar Davids verlaat Telstar en wordt hoofdtrainer van Olhanense. De assistent-trainer van De Witte Leeuwen gaat aan de slag als eindverantwoordelijke op het derde niveau in Portugal.

(Bron: NH Nieuws)

Davids was bij Telstar een van de assistenten van hoofdcoach Andries Jonker. In Velsen-Zuid deed hij de nodige ervaring op om nu op eigen benen te kunnen staan. “Nieuw hoofdstuk, Sporting Clube Olhanense”, schreef de 74-voudig international op zijn Instagram-pagina.

“Edgar heeft mij afgelopen zaterdag laten weten dat hij deze kans kreeg en dat hij hem heel graag wilde pakken”, vertelt trainer Andries Jonker op de website van Telstar. “Daarbij heeft hij mij bedankt voor de mogelijkheden en kansen die wij hem gegeven hebben bij de Witte Leeuwen. Uiteraard wensen wij Edgar alle succes en bedanken wij hem voor zijn inbreng dit seizoen.”.

Edgar heeft mij afgelopen zaterdag laten weten dat hij deze kans kreeg en dat hij hem heel graag wilde pakken

Telstar-trainer Andries Jonker

Zware kluif voor de Pitbull
De 47-jarige Davids is bij Olhanense de opvolger van José Carlos Araújo. De Pitbull, zoals zijn bijnaam luidt, heeft de taak om de Portugese club weer op de rit te krijgen. In het seizoen 2013/14 speelde Olhanense nog in de hoogste divisie, maar is inmiddels afgegleden naar het derde niveau.

Trainerscarrière uit het slob
Voor Davids betekent dit zijn eerste klus als hoofdcoach in zes jaar tijd. De oud-middenvelder sloot zijn profcarrière af bij Barnet en werd vervolgens trainer. Van eind 2012 tot begin 2014 was hij coach bij de Londense club.

Davids was sinds de zomer als assistent-trainer werkzaam bij Telstar. De voormalig middenvelder voetbalde onder meer bij Ajax, AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur.