Telstar start nieuwe jaar met 5-2 zege op NEC

Overtuigende overwinning met dank aan van Velsen, Plet, de billen van Soto en een beetje hulp van NEC-doelman Norbert Alblas en scheidsrechter Clay Ruperti.

Je kunt je afvragen waar de naam BUKO van de nieuwe clubsponsor van Telstar voor staat. Kijkend naar de wedstrijd van gisteravond zou dat zomaar ‘BUitengewoon KOstelijk’ kunnen zijn. Voor de eerste keer met BUKO op het shirt begon Telstar het nieuwe jaar met een klinkende zege op NEC. Een opvallende overwinning, want uitgerekend was het de ploeg uit Nijmegen die de Velsenaren vorig jaar op een pijnlijke 1-7 thuisnederlaag trakteerde. Dit keer waren de rollen omgekeerd, al moet worden toegegeven dat het Telstar niet echt tégen zat.

Het eerste doelpunt, kwam als cadeautje uit de lucht vallen toen doelman Norbert Alblas de bal slordig uitschoot, recht op Gyliano van Velzen, die daar dankbaar gebruik van maakte en de bal in het net liet verdwijnen. En ook bij het tweede doelpunt ging Alblas niet vrijuit toen hij een schot van Daniel Adshead niet goed wegwerkte. De aanvaller schoot de bal onder de uitgekomen doelman en tekende voor zijn tweede goal van de avond. Dat hij daarbij wel vanuit buitenspelpositie opereerde maakte, bij gebrek aan een VAR, geen verschil. Het tweede mandje hing, en bleef hangen.

Nog vóór rust zorgde Glynor Plet voor de 3-0 waardoor het team van Andries Jonker ontspannen aan de thee kon.

Na de rust leek het er even op dat NEC alsnog aansluiting zou vinden bij de Velsenaren. In de 60e minuut zorgde Terrel Ondaan voor 3-1 en gaf daarmee weer een sprankje hoop bij de Nijmegenaren.

Die hoop werd echter bruut weggevaagd toen in de 75e minuut een schot van Welat Cagro van richting werd veranderd door de billen Sebastian Soto en voor de 4e maal achter Alblas in het doel verdween (Dat ook hier een luchtje van buitenspel aan hing ontging het arbitrale team). En daar bleef het niet bij, want drie minuten later kon Plet, na een assist van invaller Cas Dijkstra, gemakkelijk zijn tweede doelpunt maken: 5-1.

De pijn voor NEC werd nog iets verzacht door Tavsan, die tekende voor de eindstand van 5-2.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews van mediapartner NH nieuws.