Eerste prik in Rode Kruis Ziekenhuis is voor Evelien

BEVERWIJK – Evelien de Jong, werkzaam op de intensive care in het Rode Kruis Ziekenhuis, had vanmorgen de primeur.  Als eerste van haar ongeveer tweehonderd collega’s kreeg ze de prik met het coronavaccin.

De prik was vroeg in de morgen, want het moest gebeuren voordat ze aan haar dienst begon. De prik geeft haar en haar collega’s niet alleen bescherming tegen besmetting maar ook nieuwe moed.  En dat is nodig. “Ja, want je merkt toch wel dat mensen een beetje uitgeput raken. Het is emotioneel zwaar werk, maar ook fysiek met alle beschermende kleding valt het niet altijd mee” , aldus Evelien tegen mediapartner NH Nieuws.

Evelien zegt dat ze in het begin even heeft getwijfeld, maar door te lezen over de werking en eventuele bijwerkingen van het vaccin snel overtuigd was. “Mochten mensen twijfelen, dan is het goed dat ze zich erin verdiepen. Er is veel informatie over.”

Meevaller
Net als eerder in het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) ontdekten ook de collega’s van het Rode Kruis Ziekenhuis dat, uit de aangeleverde flesjes van Pfizer/BioNTech met het coronavaccin, niet de voorspelde vijf maar zes injectie-doses kunnen worden gehaald. “Een meevaller”, zei Peter van Barneveld, voorzitter van de raad van bestuur van het RKZ.  “We hebben niet voldoende vaccins voor alle medewerkers in de Nederlandse gezondheidszorg. Dan is dit mooi nieuws.”

IJmond Nieuws was ook aanwezig bij het zetten van de eerste prik in het RKZ. Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van IJmond Nieuws

Reacties