De Graafschap maatje te groot voor Telstar

Clash tussen trainer en oud-trainer Telstar valt uit in voordeel Mike Snoei

Na twee knappe overwinningen op respectievelijk Jong Ajax en NEC, is het Telstar vrijdagavond niet gelukt om deze reeks een goed vervolg te geven. De ploeg van trainer Andries Jonker verloor met 2-0 op bezoek bij De Graafschap.

(bron: NH Nieuws)

Telstar wist dat het een zware avond zou gaan krijgen tegen de nummer drie van de eerste divisie. Bovendien moest Telstar het stellen zonder Benaissa Benamar, die eerder deze week een transfer maakte naar FC Utrecht.

Met Welat Cagro in de verdediging als de vervanger van Benamar bleef Telstar in de beginfase van de wedstrijd goed op de been. Desondanks kregen de Witte Leeuwen een vroege tegentreffer te verwerken. Na 15 minuten werkte De Graafschap-aanvaller Joey Konings met een beetje geluk een voorzet achter Telstar-doelman Jasper Schendelaar en tekende daarmee voor de 1-0.

Vlak voor het verstrijken van de eerste helft was De Graafschap opnieuw erg efficiƫnt in de afronding en werd de voorsprong verdubbeld. Een goed lopende aanval kwam terecht bij de akelig vrijstaande Ralf Seuntjens en de spits schoot beheerst de 2-0 binnen.

In de tweede helft kon Telstar eigenlijk geen vuist meer maken tegen De Graafschap. Telstar kwam nauwelijks tot een goede aanval en was vooral bezig met verdedigen. De grootste kansen waren dan ook voor de thuisploeg, die in het tweede bedrijf echter minder efficiƫnt bleek, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

Door de nederlaag blijft Telstar voorlopig op de achtste plaats staan in de eerste divisie.

Klik HIER voor het interview van mediapartner NH Nieuws met Telstar-trainer Andries Jonker.