‘Winter in de literatuur’ en ‘Schatgraven in de poëzie’ gratis workshops Bibliotheek IJmond Noord

Foto: Pixabay

Workshops en activiteiten in de serie ‘Winter op ’t plein’ zijn een cadeautje van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.

Winter in de literatuur
Maandag 18 januari kun je van 14.00 – 15.30 uur gratis meedoen aan de online leestafel ‘Winter in de literatuur’. Voor schrijvers en dichters is de winter veel meer dan een dankbaar decor. Soms is de kou zelf een personage, soms zorgt ijs voor een onverwachte wending, soms heeft sneeuw een diepere betekenis. Aan de hand van een grote stapel romans nemen neerlandica Joni Zwart en voormalig leraar Nederlands Jaap Tesselaar je mee de kou in.

(foto: Unsplash – Nick Fewings)

Schatgraven in de poëzie
Tijdens de Nationale Poëzieweek verzorgen zij op maandag 25 januari van 14.00 – 15.30 uur ook de gratis online te volgen workshop ‘Schatgraven in de poëzie’. Samen met hen reis je met zevenmijlslaarzen hinkstapsgewijs door de wereldpoëzie. Zij doen daarbij een greep uit de nationale poëzieschatkist. Zoveel mogelijk windstreken en zoveel mogelijk tijden komen aan bod. Een keur aan dichters en gedichten komt langs. Ook maken Joni en Jaap en de deelnemers een persoonlijke keuze uit de Nederlandstalige poëzie: Wat en wie mag je volgens hen niet missen? En volgens jou?

Meedoen? Dat kan thuis op je eigen computer of tablet. Schrijf je gratis in op bibliotheekijmondnoord.nl. Lees daar even goed de instructies door.

Reacties