Landschap Noord-Holland zoekt trainees voor Het Groene Strand

Foto: Ronald van Wijk

Project ‘Het Groene Strand’ wil met hulp van jongeren natuur en natuurbeleving weer een plek geven op het strand! Hiervoor wordt gezocht naar jongeren tussen de 16 en 27 jaar die ongeveer 1 dag in de week tijd hebben en actief willen bijdragen aan natuur en duurzaamheid in Noord-Holland?

Projectleider Annika Langeveld: “Op deze manier betrek je jongeren bij het creëren van Groene Stranden en maak je hen bewust wat een schoon strand met natuurwaarden kan betekenen voor broedvogels.” Door intensief machinaal beheer en menselijke activiteiten is er op de stranden helaas weinig plek meer voor de natuur. Hierdoor verdwijnt een gezonde voedingsbodem voor verder strandleven en kan de natuur zich niet verder ontwikkelen. En dat kan anders!

Annika vertelt: “We willen langs de kust het huidige strandbeheer veranderen,  strandcommunities  oprichten en broedplekken instellen voor vogels. En graag willen we dit sámen met jongeren doen. Jonge mensen met hart voor natuur weten als geen ander hoe je andere jongeren warm kunt maken voor een goed doel. Want alleen ‘samen’ kun je natuur beschermen en verder ontwikkelen.”

Het Groene Traineeship is een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij een landelijke projectorganisatie op het gebied van natuur, educatie en duurzaamheid. Annika: “Een team van 12 trainees gaan met elkaar samenwerken in 3 provincies, er zijn trainingen en workshops en excursies. Het is echt een mooi kans om je eigen talent verder te ontdekken en in te zetten.”

(foto: Ronald van Wijk)

Meedoen
Woon je in Noord-Holland en heb je een passie voor het strand? Dan is dit je kans om bij te dragen aan een groenere wereld en iets te doen voor vogels, insecten en planten op het strand. Aanmelden kan via de rechterknop JOIN op de site van Deedmob.  Je kunt ook kijken op de website van Landschap Noord-Holland voor meer achtergrondinformatie. Het traineeship start op 27 februari en duurt t/m 3 juli 2021.

Reacties

Cookieinstellingen