Webinar ‘Trias Energetica voor Duurzame Havens’ op 26 januari

Foto: od IJmond

Uw bedrijf klaar maken voor de energietransitie, zorgen voor een beter milieu en dat terwijl u uw energierekening naar beneden ziet gaan. Het Europese programma Ports Energy and Carbon Savings (PECS) biedt u wellicht de oplossing.

Wat zijn voor uw organisatie de meest interessante opties om te verduurzamen, ook financieel gezien? Waar liggen kansen? Op 26 januari aanstaande krijgt u middels een (digitale) webinar antwoord op deze vragen.

Omgevingsdienst IJmond neemt samen met Nederlandse partners Hogeschool Zeeland en gemeente Hellevoetsluis deel aan het Europese project om een bijdrage te leveren aan een schone en duurzame toekomst. Deze Nederlandse partners organiseren daarom het webinar om de lokale ondernemer, maar ook overheden, kennisinstellingen en bestuurders mee te nemen in deze nieuwe inzichten. Door middel van workshops geven wij u meer informatie over middelen en methoden om te verduurzamen, de lokale energiemarkt (LEM) en verduurzaming van watersporthavens. Meld u aan via [email protected].

PECS
Sinds 2017 werkt de Omgevingsdienst samen met (inter)nationale partners uit België, Engeland, Frankrijk en Nederland om kennis en kunde over het verduurzamen van havens met elkaar te delen. Deelname aan het Interreg 2 seas project heeft geleid tot het creëren van een lokale energiemarkt, namelijk GreenBiz Energy. De lokale vraag en aanbod naar duurzame energie worden samengebracht op verschillende bedrijventerreinen in de IJmond. Meer informatie op www.greenbizenergy.nl.

Reacties