Bolacacia’s voor buitenplaats Beeckestijn

Foto: Natuurmonumenten

In de neobaroktuin op  buitenplaats Beeckestijn worden dit voorjaar, parallel aan de slangenmuur, tien nieuwe bolacacia’s aangeplant. Bolacacia’s hebben een stamhoogte van ongeveer 2 meter met daarop een bol van frisgroen blad.

Wat buitenplaats Beeckestijn bijzonder maakt, is de grote variatie aan tuinstijlen. Je kunt er wandelen door het prachtige parkbos of de strakke, geometrische tuinen.

Als beheerder werkt Natuurmonumenten sinds 2011 aan het uitvoeren van een versterkingsplan voor Beeckestijn. Met dit plan wordt de cultuurhistorische waarde van de buitenplaats onderstreept en worden de recreatieve mogelijkheden in het park verbeterd. Elk jaar worden een paar dingen aangepakt en verbeterd.

Eén van de geliefde siertuinen op Beeckestijn is de neobaroktuin naast het zuidelijk koetshuis. Deze tuin vormt de tegenhanger van de kruidentuin aan de andere zijde van het voorplein. In de neobaroktuin vind je een vijver, verschillende bloemperken, een slangenmuur en een prachtige berceau (beukenhaag).

Aan de linkerzijde in de neobaroktuin worden dit voorjaar, parallel aan de slangenmuur, tien nieuwe bolacacia’s aangeplant. De boompjes die er stonden, zijn door de jaren heen verdwenen. Bolacacia’s hebben een stamhoogte van ongeveer 2 meter met daarop een bol van frisgroen blad. De stammen groeien niet of nauwelijks in hoogte, maar de bol wel. De vorm wordt behouden door regelmatig snoeien. De vorm en de kleur en de plaatsing van deze bolacacia’s zal de siertuin het hele jaar door een mooie uitstraling geven!

Reacties