GGD Kennemerland waarschuwt voor oplichters met coronavaccinatie aan huis

Foto: Pixabay

Diverse gemeenten in Kennemerland berichten dat ouderen worden gebeld door oplichters die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

(bron: Gemeente Haarlem)

Uitnodiging

Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM.

Afspraken maken

Mobiele ouderen bellen zelf met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op de centrale vaccinatielocatie van GGD Kennemerland in Badhoevedorp (Schiphol). Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.

Meer informatie

Wie nog vragen heeft over de coronavaccins en de coronavaccinatie, kan bellen met het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur), of neem contact op met GGD Kennemerland via 023 789 1631. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 – 20.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de GGD Kennemerland.

Foto: Pixabay

 

Reacties

Cookieinstellingen