Stijging aantal positieve coronatesten in Heemskerk en Beverwijk; daling in Velsen en Uitgeest

Foto: Pixabay

IJMOND – Het aantal mensen in de IJmond dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is gedaald in Velsen en Uitgeest, maar gestegen in Beverwijk en Heemskerk, ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

(bron: NH Nieuws)

In Velsen en Uitgeest is er sprake van een daling. In Velsen zijn  daar per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken 154 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 106 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 166, een flinke daling met de periode daarvoor.

Ook in Uitgeest ligt het aantal nieuwe besmettingen lager dan de voorgaande periode. Er zijn de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 132 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 18 personen positief zijn getest op corona, dat is 6 personen minder dan in de periode daarvoor.

Heemskerk en Beverwijk

In de andere twee gemeenten in de IJmond is sprake van een lichte stijging. Zo zijn in Heemskerk de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 204 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 80 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 75.

In Beverwijk zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 207 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 86 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 73, dus net als in Heemskerk is er hier sprake van een lichte stijging.

Reacties