Landgoed Hoenderdaell Anna Paulowna opnieuw ‘Leukste uitje van Noord-Holland’

Foto: Charles Duijff

Landgoed Hoenderdaell is opnieuw het ‘Leukste uitje van Noord-Holland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2021’. Vertegenwoordigers van het uitje ontvingen vandaag tijdens een online bijeenkomst de gouden award. De zilveren award ging naar het Zuiderzeemuseum.

Landgoed Hoenderdaell is een landgoed dat ligt tussen Anna Paulowna en Van Ewijcksluis in Noord-Holland. Het bestaat uit een 64 hectare groot park met woningen, een dierentuin en grote grazers op een landtong tussen het Lage Oude Veer en de provinciale weg 249. Vanwege corona is het prachtige park momenteel gesloten. Maar wat in het vat zit….. (hieronder enkele foto’s Hoenderdaell)

Klik op home voor de website van Hoenderdaell

Home

Oud Valkeveen

De bronzen award ging ook dit jaar naar Speelpark Oud Valkeveen. Juist in deze bijzondere tijd, is het winnen van een prijs voor de genomineerde uitjes een extra opsteker.
Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht.

Landgoed Hoenderdaell scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, klantvriendelijkheid, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2021. Een greep uit de reacties over de winnaar: “Bijzonder mooi park. Ruim opgezet in bosrijke omgeving. Dieren verblijven in ruime, zo natuurlijk mogelijke omgeving.”

De winnaars van 2021 in de provincie Noord Holland:

Gouden award Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna

Zilveren award Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Bronzen award Speelpark Oud Valkeveen in Naarden

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje’ voor de elfde keer. Kijk voor alle winnaars op www.anwb.nl/leuksteuitje

De verkiezing ‘Leukste uitje 2021’ is onderdeel van ANWB Eropuit. Elk jaar gaan ruim een miljoen leden eropuit met een ticket met ANWB ledenvoordeel om een leuke dag uit beleven. ANWB Eropuit biedt tevens tickets voor theatervoorstellingen, diverse verblijfsarrangementen en honderden wandel- en fietsroutes: kortom alles om er in Nederland op uit te gaan.

Reacties