Helaas, het dooit… maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een sprookjesachtige witte wereld, een ijskoude maar romantische ontlading tijdens de lockdown met volop spel en sportiviteit in de sneeuw en op het ijs, en ook een prachtige natuur gehuld in winterkleed.

Natuurlijk, het was even afzien toen vorig weekend een windkracht 8 gecombineerd met 24 uur lang sneeuwval ons land geselde. Maar toen die sneeuw er eenmaal lag en toen de vorst doorzette op weg naar mooie ijsvloeren kwam het zogenaamde ‘zoet na het zuur’.Kinderen genoten van de sneeuw, sleeënd vanaf iedere heuvel die ze maar op hun weg tegenkwamen, sneeuwballen vlogen om een ieders oren, en wandelaars, natuur- en fotografieliefhebbers baanden zich een weg naar bos en duinen om te genieten van de natuur. Niet vreemd, want het was al jaren geleden dat we voor ’t laatst een dik pak sneeuw hadden dat ook een week bleef liggen.

In Kennemerland zijn we gezegend met prachtige natuurgebieden, bossen en landgoederen. En vooral de duingebieden geven bij sneeuw prachtige beelden.

Fotoreportage AWD van Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer
Op de laatste dag van het sneeuwdek trok Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer nog even een paar uurtjes de Amsterdamse Waterleidingduinen in en maakte bijgaande foto-impressie:

Reacties