Strandgemeentes bereiden zich voor op drukte door zonnig weer

Foto: Wim Meijer Fotografie

NOORD-HOLLAND – Een lange wandeling over het strand, het hoofd leegmaken in het bos of op de heide: het zonnige weer zal menig Noord-Hollander verblijden. Tegelijkertijd zetten gemeenten extra boa’s in om de drukte beheersbaar te houden.

(bron: NH Nieuws)

Verschillende Noord-Hollandse plaatsen kondigen aan de coronamaatregelen te handhaven met behulp van (extra) boa’s. “Eigenlijk zal dit weekend niet anders zijn dan hoe we in de zomer gehandeld hebben”, blikt Richard Gerrits, voorzitter van de BOA vakbond, vooruit. “Als er drukte ontstaat op plekken in de provincie, dan zal er ook weer worden gewerkt met matrixborden en verkeersregelaars.”

Extra boa’s
De gemeente Castricum zal dit weekend gebruik maken van boa’s. Het zal gaan om drie koppels, die speciaal worden ingezet om de hogere drukte het hoofd te bieden. “We verwachten dat hij met naam in het groen, in de duinen en op het strand druk zal zijn”, aldus Eric Baars, woordvoerder van de gemeente Castricum. Hij vervolgt: “We hebben een oproep op de website met informatie voor mensen die ons dorp willen bezoeken. Handhavers zullen erop toezien dat het niet te druk wordt en dat mensen omdraaien als dat wel zo is.”

In Alkmaar en de Gooise Meren nemen de gemeenten geen extra maatregelen. In Zandvoort zullen handhavers in actie komen en in Castricum roosteren ze boa’s bewust dit weekend extra in. Er zal op veel plaatsen gecontroleerd worden, maar Richard Gerrits hoopt vooral dat ook de boa’s kunnen genieten van het mooie weer. “We doen toch wederom een ​​beroep op het gezonde verstand van de mensen. We hopen dat alles verloopt binnen de regelgeving. Zo niet, dan zullen we mensen aanspreken en boetes uitdelen indien nodig.”

Kop Zeeweg bij Bloemendaal (foto: Wim Meijer Fotografie)

Zandvoort
Handhavers zullen ook in Zandvoort op verschillende plekken controleren op het naleven van de coronamaatregelen. Toch is er in eerste instantie begrip bij de gemeente voor de wens om naar buiten te gaan.”Op het strand is ruimte genoeg”, aldus Walter Sans, woordvoerder van de gemeente Zandvoort. “Wel zullen we op de boulevard, bij viskramen en bij take-aways van horecazaken en strandtenten handhaven op de coronaregels.”

Ook zijn er verkeersregelaars en toezichthouders bij de parkeerplaats van de Waterleidingduinen. “Daar zal de weg afgesloten worden als ‘ie vol is.”

Reacties