Chatten met Veilig Thuis

Foto: Pixabay

Veilig Thuis is 24/7 bereikbaar via 0800 2000. Bellen kan soms lastig zijn. Tijdens deze periode waarin iedereen meer met elkaar thuis is, biedt Veilig Thuis een extra mogelijkheid om contact op te nemen met een chatfunctie.

Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. De chatfunctie is zo lang de avondklok duurt bereikbaar tot 22.00 uur. Via de chat kan advies gevraagd worden over de situatie. Via de chat kan geen officiële melding worden gedaan, daarvoor zijn meer gegevens nodig en die kunnen niet via de chat doorgegeven worden. Tijdens het chatten adviseert Veilig Thuis wel over het maken van een melding. Het chatten met Veilig Thuis is 100% anoniem.

Huis verlaten

De Veilig Thuis organisaties maken zich zorgen over de effecten van de coronamaatregelen op mensen en de toename van geweld in huiselijke kring. Is er thuis sprake van geweld tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig het huis om eventueel naar iemand anders toe te gaan. Dat mag ook bij onveilige situaties thuis, zonder direct gevaar. Ga naar iemand toe, bij voorkeur in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om het huis te verlaten en volgt er geen boete. Voor een gesprek of advies kunnen inwoners contact opnemen met Veilig Thuis. Dat kan ook anoniem.

Reacties