Ontwikkelingen bij Tata Steel: in gesprek met Roel Berghuis

Omroep Heemskerks verslaggever Ko van Houten sprak met FNV vakbondsbestuurder Roel Berghuis over de laatste ontwikkelingen rond Tata Steel IJmuiden.

Nog maar kort geleden zag het er goed uit voor Tata Steel IJmuiden. Aan de horizon was een mogelijke nieuwe eigenaar van het staalbedrijf gevonden in de vorm van het Zweedse SSAB. Wat echter niet werd verwacht gebeurde: het Zweedse staalbedrijf haakte toch af en dus is Tata Steel, en vooral ook al die duizenden medewerkers weer op nieuw ondergedompeld in onzekerheid. Reden voor vakbond FNV voor zorgen en om ook bij het kabinet aan te kloppen om te zien in hoeverre er mogelijkheden zijn voor steun, nationalisatie of andere scenario’s.

Behalve de afgeblazen fusie, resp. overname met/door het Zweedse bedrijf kwamen ook milieu en verduurzaming aan de orde in het gesprek van Ko van Houten met de gedreven vakbondsbestuurder.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor het complete interview van Omroep Heemskerk met vakbondsbestuurder Roel Berghuis.

Petitie: Als je de petitie voor het behoud van staal maken in de IJmond wilt ondertekenen kan dat op: https://www.fnv.nl/petities/petitie-staal-ijmond#/.

Reacties