Telstar in matige wedstrijd onderuit op bezoek bij MVV

De kans dat Telstar mee kan doen met de play-offs is na gisteravond een stuk kleiner geworden. De Witte Leeuwen verloren met 2-0 op bezoek bij MVV en verliezen daardoor de aansluiting met de top-8 van de Keuken kampioen Divisie.

Op papier was MVV een te kloppen tegenstander. De club uit Maastricht staat op de 15e plaats in de competitie met ook nu nog, na de winstpartij van gisteravond, een achterstand van 8 punten op Telstar. Toch was het MVV in de eerste helft de betere ploeg, al leidde dat niet tot doelpunten. Dat gebeurde wel na 5 minuten in de tweede helft. Toen was het Kürşad Sürmeli die een vrije trap van Sven Blummel verlengde, waarna de bal achter Japsper Schendelaar in het doel verdween.

Naarmate de tweede helft vorderde was het Telstar dat steeds meer initiatief toonde maar de spaarzame kansen niet wist te verzilveren. Ook niet twee minuten in blessuretijd toen Redouan Taha El Idrissi nog een grote kans kreeg op de gelijkmaker. In plaats van die gelijkmaker was het in de slotseconden van de wedstrijd invaller Manuel Angiulli die uit een counter de 2-0 voor MVV scoorde, waarna de wedstrijd meteen werd afgefloten.

Moeizame reeks
Met het verlies tegen MVV heeft Telstar een hoofdstuk toegevoegd aan de moeizame reeks van de afgelopen maand. Laatste overwinning van de Velsenaren dateert van 16 januari. Toen won Telstar met 4-1 van Top Oss. Daarna werden slechts 3 punten gehaald uit 6 wedstrijden via driemaal verlies en drie gelijke spelen. Een excuus heeft Andries Jonker overigens wel. Zijn ploeg wordt geteisterd door een hele waslijst van afwezigen als gevolg van corona of blessures. Zo ontbraken Frank Korpershoek, Sven van Doorm, Siebe Vandermeulen, Richelor Sprangers, Robin Eindhoven, Kick Groot, Gyliano van Velzen, Ilias Bronkhorst, Anass Najah en Anthony Berenstein.

Play-offs
Telstar staat weliswaar nog 9e in de Keuken Kampioen Divisie. Voor deelname aan de play-offs is het zaak om op de 8e plaats te eindigen. De huidige nummer 8 is FC Volendam dat nu een voorsprong heeft van 6 punten op Telstar en 2 wedstrijden minder heeft gespeeld. De kans dat het gat zal groeien is dus levensgroot. Op de 7e plaats staat Roda JC met 7 punten voorsprong op Telstar, maar wel met gelijk aantal gespeelde wedstrijden.

Kortom: er is nog kans! We zijn ‘pas’ op 2/3e van de competitie, dus als al die Witte leeuwen weer uit de lappenmand komen kan er wellicht nog iets moois gebeuren.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.