Sluisroute 29 maart open voor fietsers en voetgangers

Foto: Rijkswaterstaat

IJMUIDEN – De route over het sluizencomplex gaat eind deze maand weer open, maar alleen voor voetgangers en fietsers. Automobilisten kunnen vanwege onvoorziene werkzaamheden voorlopig nog geen gebruik maken van de sluisroute. Dat meldt Rijkswaterstaat.

(bronnen: Rijkswaterstaat / NH Nieuws)

De sluisroute over het Noordzeekanaal is inmiddels al bijna drie jaar afgesloten. Eind maart gaat het sluizencomplex gedeeltelijk weer open, dat is veel later dan de in eerste instantie door Rijkswaterstaat beloofde heropening in april 2019. Nu blijkt ook dat auto’s na de heropening nog steeds geen gebruik kunnen maken van de sluisroute.

Wanneer ook auto’s weer gebruik kunnen maken van de overgang is onduidelijk. “We hebben al eerder beloofd om de sluisroute open te stellen voor autoverkeer, maar hebben dat al een paar keer moeten bijstellen. Daarom verbinden we er nu geen exacte datum meer aan en is de route voor auto’s tot nader orde gesloten”, aldus Pieter Zoon, woordvoerder van Rijkswaterstaat.

zeer teleurgesteld

De gemeente Velsen is niet blij met dit nieuws, en laat weten ‘zeer teleurgesteld’ te zijn dat Rijkswaterstaat haar afspraak opnieuw niet kan nakomen. Het college vindt dat het geduld van de gemeente en de inwoners opnieuw op de proef wordt gesteld, maar benadrukt dat zij niet over de middelen beschikt om het Rijkswaterstaat te dwingen om eind maart de sluizenroute open te stellen voor al het verkeer.

Zoon begrijpt de frustratie van het college en de inwoners, maar geeft aan dat autoverkeer momenteel vanwege de extra werkzaamheden niet mogelijk is. Wel geeft hij aan dat Rijkswaterstaat ter compensatie ook dit jaar de tweede pont blijft financieren. Deze pont valt echter door mankementen zeer regelmatig uit. Er komt een nieuwe pont, maar die wordt pas tegen het einde van het jaar verwacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen