Aantal coronabesmettingen in IJmond toegenomen: In Uitgeest verdrievoudigd

Foto: Pixabay/Google maps

IJMOND – Het aantal mensen in IJmond dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is toegenomen vergeleken met de voorgaande periode. Daarmee zet de stijging van het aantal gevallen in de regio door.

(bron: NH Nieuws)

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Dat betekent dat in de regio het risiconiveau Zeer Ernstig nog steeds van toepassing is.

Uitgeest
De gemeente Uitgeest spant de kroon. Daar is het aantal besmettingen verdrievoudigd. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 505 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 69 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 23.

Velsen
In Velsen ligt het aantal nieuwe besmettingen lager, maar ook daar is het aantal bijna verdubbeld. Per 100.000 inwoners hebben daar in de afgelopen twee weken 626 inwoners positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 430 personen positief hebben getest op corona.

Heemskerk
In Heemskerk zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 827 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 324 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 189.

Beverwijk
In Beverwijk zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 836 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 348 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 224: ook hier dus een flinke stijging.

Reacties