Goud voor Santpoorter Jochem Dobber met 4×400 op Europees Kampioenschap

Vlnr: Ramsey Angela, Liemarvin Bonevacia, Tony van Diepen, Jochem Dobber
Foto: Atletiekunie - aangeleverd Suomi

Afgelopen zondag heeft Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid goud behaald met de 4×400 meter estafette op het EK indoor in Polen. In een nieuw nationaal indoorrecord won Jochem samen met Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela en Tony van Diepen overtuigend goud in een tijd van 3:06.06.

Als startloper liep Jochem direct naar de eerste positie. Liemarvin Bonevacia nam als tweede loper het stokje over. Ramsey Angela liep daarna het gat groter en groter. Tony van Diepen maakte het Nederlandse feestje compleet door het oude Nederlandse record van 3.17,04 te verpulveren.

Een sensationele prestatie van de atleet van AV Suomi uit Santpoort. Jochem had namelijk dat weekend al drie keer eerder gestreden op de individuele 400 meter. Met overtuiging won hij zijn serie en halve finale. Helaas ging hij in de finale iets te snel van start. Hij kwam na Liemarvin (derde) en Tony (tweede) als vijfde over de finish. Al met al een geweldige prestatie voor zijn eerste EK.

In totaal nam het Nederlandse atletiekteam zeven medailles mee naar huis, waarvan twee gouden medailles door het Nederlandse mannen en vrouwen 4×400 meter estafetteteam. Hiermee eindigde het Nederlandse team bovenaan de medaillespiegel op dit EK indoor. Dat maakte dit EK indoor ongekend succesvol!

Reacties