Rijksmuseum ‘leent’ De Nachtwacht voor een weekje uit aan het RKZ

Het Rijksmuseum brengt in deze coronatijd een replica van de Nachtwacht op ware grootte naar ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en seniorencomplexen door heel Nederland. Nu men door de coronacrisis niet zelf naar het museum kan komen, komt het museum dus naar de mensen.

Het kunstwerk is maar liefst 4 meter hoog en 5 meter breed. De levensgrote Nachtwacht is een afdruk van de hoogste resolutie foto van het schilderij waardoor u ook goed de diepte ziet en het lijkt alsof u voor de echte Nachtwacht staat. Ook kunt u zelfs zien hoe het schilderij er aan de achterkant uit ziet.

Op locatie!
Uitjes naar culturele instellingen zoals het Rijksmuseum zijn in deze periode niet mogelijk. Dus daarom komt het Rijksmuseum naar ons toe! Op elke locatie blijft het grootste meesterwerk van Rembrandt één week te zien, waarna het doorreist naar een volgende bestemming.  Jammer genoeg kan niet iedereen zomaar binnenlopen om dit bijzondere werk te zien, maar bij het RKZ hoopt men dat patiënten, bezoekers en collega’s aangenaam zijn verrast.

De nachtwacht is nog tot donderdagochtend 09.00 uur te zien in het Atrium van het Rode Kruis Ziekenhuis. Voor degenen die het werk missen is digitaal meegenieten mogelijk. Daar zorgt o.a. IJmond Nieuws voor. De redactie ging langs en zag hoe het wereldberoemde kunstwerk een plek kreeg in het Beverwijkse ziekenhuis.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van IJmond Nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen