Forse daling aantal coronabesmettingen in de gehele IJmond

Foto: Pixabay

IJMOND – Het aantal mensen in IJmond dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is flink gedaald vergeleken met de voorgaande periode. Daarmee zet de daling van het aantal gevallen in de regio door. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

(bron: NH Nieuws)

Uitgeest
Was er in de gemeente Uitgeest vorige periode nog sprake van een forse stijging, nu is ook in deze gemeente – net als in de rest van de IJmond – sprake van een daling. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 227 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 31 personen positief zijn getest op corona, ruim de helft minder dan in de periode daarvoor. Toen ging het om 69 mensen.

Velsen
In Velsen ligt het aantal nieuwe besmettingen fors lager dan de vorige periode. Per 100.000 inwoners hebben daar in de afgelopen twee weken 358 inwoners positief getest. In de praktijk betekent dit dat er 246 personen positief hebben getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 430.

Heemskerk en Beverwijk
In Heemskerk zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 329 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 129 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 324. Ook hier dus een enorme daling.

In Beverwijk zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 365 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 152 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 348: ook hier dus een flinke afname.

Reacties