Rederij DFDS blijft komende tien jaar varen vanuit IJmuiden

Foto: Wim Meijer Fotografie

IJMUIDEN – De Denen en de IJmuidenaren blijven ook de komende jaren samenwerken en samen varen. Ferrymaatschappij DFDS en KVSA, eigenaar van de Felisonterminal, hebben een nieuwe overeenkomst getekend die inhoudt dat tot 2031 de ferry’s van DFDS zullen blijven varen vanuit IJmuiden. Dat meldt mediapartner NH nieuws.

Het nieuwe contract geldt voor de komende tien jaar en is volgens Alexander Coesel, logistiek manager bij KVSA goed nieuws voor IJmuiden. “Het betekent bedrijvigheid en werkgelegenheid in IJmuiden”, zegt Coesel. “Hieruit blijkt ook weer hoe goed IJmuiden gelegen is.”

Hoewel de twee dit jaar alweer 26 jaar samenwerken vindt Coesel dit juist nu een bijzonder moment. “Het is een lastig jaar voor rederijen, maar ook voor ons. Om in deze tijd dan een contract te tekenen voor tien jaar, is toch gedurfd en daardoor extra speciaal”, zegt Coesel.

In 2019 ging de koop van twee nieuwe ferry’s ter vervanging van de huidige, gedateerde ferry’s King Seaways en Princess Seaways niet door. Op de vraag of het nieuwe tienjarig contract betekent dat DFDS alsnog op zoek gaat naar nieuwe schepen, laat de woordvoerder weten ‘dat het bijtekenen daar verder los van staat’.

Op het ogenblik is het aantal ferry’s dat van en naar Newcastle vanuit IJmuiden gereduceerd vanwege het lage aantal passagiers als gevolg van de lockdown en de coronamaatregelen.

Reacties