Nog volop ruimte voor zonnepanelen op platte daken in Beverwijk

Foto: Aangeleverd

Uit onderzoek van Zonlease.nl blijkt dat de gemeente Beverwijk beschikt over in totaal circa 1.666.000 m2 plat dak. Hierop kunnen in theorie 417.000 zonnepanelen geplaatst worden. Tot op heden hebben bedrijven in Beverwijk samen via de SDE+ subsidie ongeveer 63.000 zonnepanelen geplaatst. Er zijn dus nog veel daken in de gemeente zonder zonnepanelen.

Volgens Merijn van de Ven van Zonlease.nl komt dit vooral omdat het voor veel bedrijven bijzaak is en het ontwikkelen van een project best complex kan zijn. “Daarom hebben we met Zonlease een standaard pakket ontwikkeld voor de financiering zodat gebouweigenaren eenvoudig hun dak vol kunnen leggen voor een vast bedrag per maand, dit is een ongekend succes”

Zonneparken stuiten op weerstand
Nederland telt op dit moment 410 zonneparken die samen zo’n 600 duizend huishoudens van elektriciteit kunnen voorzien. De verwachting is dat het aantal zonneparken de komende jaren sterk zal stijgen. Maar ondanks dat deze parken bijdragen aan de energietransitie, is niet iedereen er even blij mee. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat maar de helft van de mensen positief is over de komst van een zonnepark in de omgeving. Tegenstanders van zonneparken vinden toch vooral dat eerst alle daken vol met zonnepanelen gelegd moeten worden.

Aantal zonnepanelen zal sterk toenemen
De verwachting is dat het aantal zonnepanelen in Nederland nog verdrievoudigd tot 2030. In de gemeente Beverwijk is subsidie beschikt voor nog eens 80.000 zonnepanelen. Naar verwachting zal het aantal zonnepanelen dus nog sterk toenemen.

Reacties