Bekende Beverwijker Alex van Luijn (64) ‘totaal onverwachts’ overleden

Foto: NH Nieuws

Beverwijker Alex van Luijn is afgelopen nacht onverwachts overleden. Dat bevestigt de familie van Van Luijn aan NH Nieuws. De flamboyante Beverwijker, en raadslid voor de fractie SamenLokaal, is vermoedelijk aan een hartstilstand in zijn slaap overleden.

Van Luijn was misschien wel de bekendste inwoner van de stad. Niet in de laatste plaats vanwege zijn onuitputtelijke strijd voor de monumenten in ‘zijn’ Beverwijk, zoals de Goede Raadkerk en het beeld Mens-Stad-Leven.

Dat deed hij eerst als bevlogen burger, en sinds 2018 ook als raadslid voor de fractie SamenLokaal. De gepensioneerde Van Luijn werkte eerder voor Hoogovens en de Nuon-centrale in Velsen-Noord.

Ben van Luijn, zoon van Alex van Luijn: 

Ben van Luijn, de zoon van Alex, is ontgoocheld door het overlijden van zijn vader. In een eerste reactie laat hij weten: “Dit zag niemand aankomen, want hij was in de kracht van zijn leven. Twee dagen geleden hebben we zijn verjaardag nog gevierd. Dit is een enorme klap voor het hele gezin.”

Alex van Luijn laat een vrouw en twee kinderen achter.

Raadsvergaderingen afgelast

De gemeente Beverwijk noemt het overlijden van Van Luijn in een eerste reactie ‘een onwerkelijk bericht in een al even bizarre tijd’. De geplande raadsvergaderingen worden de rest van de week afgelast.

“De leden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders wensen de familie, vrienden en nabestaanden heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies”, aldus de gemeente.

Alex van Luijn (links) was sinds 2018 raadslid in Beverwijk:

Reactie burgemeester en video zie pagina mediapartner NH Nieuws

Reacties