AZ is weer ‘onder dak’; mega-truss van 600 ton op stadion gehesen

Foto: Wim Meijer Fotografie

AZ heeft bijna weer een dak boven het hoofd. Vanmorgen werd de 170 meter lange en 600 ton wegende ‘mega-truss’ door twee indrukwekkende kranen op het stadion gehesen. De mega-truss is de constructie die straks het dak boven de hoofdtribune moet gaan dragen.

Alles bij elkaar een spectaculaire en spannende klus die door de medewerkers, zowel van het bouwbedrijf als van de voetbalclub met opperste belangstelling werd gadegeslagen. Spannend, misschien wel vooral voor de twee medewerkers van het bouwbedrijf die boven op het dak, veilig gezekerd, van bovenaf moesten toezien, of de constructie goed over het gebouw heen kwam, en met name ook over het boven het stadion uitstekende reclamebord.Alles bleek goed berekend. Rond de klok van 09.00 uur werd het hijsen gestart, en over een periode van circa anderhalf uur lukte het om de indrukwekkende witte boog z’n plek te laten vinden boven op het stadion.

Vanwege de veiligheid was het voor publiek niet mogelijk om het hijsen van de mega-truss op locatie te bekijken. Het stadionterrein, P8 en P9 waren afgesloten voor publiek. Toch waren er enkele nieuwsgierige fans alsmede fotografen van lokale media die vanaf een afstandje, een kijkje kwamen nemen of de operatie fotografeerden en verslag van deden. Ook werd de operatie rechtstreeks uitgezonden via de website van AZ en bij mediapartner NH Nieuws.

Hieronder nog een foto-impressie van Nieuws.nl:

Reacties