Heliomare opent opnieuw afdeling voor revalidatie coronapatiënten

Foto: Wim Meijer Fotografie

WIJK AAN ZEE – Heliomare maakt opnieuw een afdeling in de kliniek van het revalidatiecentrum vrij voor de opname van post-COVID patiënten. Vanaf dinsdag 30 maart kunnen patiënten met een revalidatie-indicatie worden opgenomen op deze afdeling. De post-COVID-afdeling biedt plaats aan 14 patiënten.

(bron: Heliomare)

Heliomare ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om als gespecialiseerd revalidatiecentrum wederom in actie te komen. Hiermee worden de regionale ziekenhuizen ontlast en kunnen de patiënten in een veilige omgeving direct starten met revalideren.

Eerste coronagolf
Gedurende de eerste coronagolf, in maart 2020, opende Heliomare ook al een speciaal ingerichte COVID-revalidatie-unit voor de opvang van coronapatiënten, omdat ook toen de druk in de ziekenhuizen hoog was. In totaal ontving Heliomare toen zo’n vijftig (post)COVID-patiënten uit omliggende ziekenhuizen. Deze afdeling werd met man en macht in korte tijd opgericht. Een spannende stap, omdat nog niemand bekend was met de gevolgen van COVID-19, maar het bleek ook succesvol. Zodra de druk op de ziekenhuizen terugliep in juli, is de coronavleugel weer opgegaan in een reguliere verpleegafdeling van de kliniek.

Post-COVID-unit
Met behulp van de kennis en kunde die het multidisciplinaire medisch team gedurende de eerste coronagolf heeft opgedaan, opent Heliomare nu dus wederom een post COVID-afdeling. De professionele verzorging en behandeling krijgen de patiënten van een speciaal COVID-revalidatieteam.

Reacties