De paden op, de lanen in… maar dan moet je ook wel óp de paden blijven!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Als er in coronatijd helemaal niets te beleven is dan blijkt de natuur een mooi alternatief. Fijn dat iedereen nu oog krijgt voor de natuur, maar als iedereen nu tegelijk de natuur ingaat wordt het een zware belasting voor diezelfde natuur. Zeker als men niet op de paden blijft.

Vooral in deze tijd van het jaar is de natuur kwetsbaar. Dat heeft alles te maken met het broedseizoen. Dieren zoeken veilige plekjes, op afstand van wandelaars en fietsers, om veilig hun nest te maken. Als dat aantal wandelaars, fietsers en buitensporters opeens explosief toeneemt, en men zich ook nog een weg baant buiten de paden dan gaat ’t fout.De afgelopen weken hebben bos- en duinwachters en diverse natuurorganisatie al opgeroepen om toch vooral op de paden te blijven. Over het algemeen zijn de natuurgebieden ruim genoeg voor heel veel bezoekers, zolang men zich maar aan die ene regel houdt: blijf op de paden!

Fotorondje door Kennemer- en Amsterdamse Waterleidingduinen
Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer liet  zich afgelopen week ook weer een keer verleiden om de Kennemer- en de Amsterdamse Waterleidingduinen in te gaan en maakte bijgaande foto-impressie. Altijd leuk voor iedereen die veilig thuisblijft en toch wil genieten van de natuur in het vroege voorjaar.

Reacties