Bloesempark in Amsterdamse Bos prachtige en drukbezochte bloemenpracht

Foto: Wim Meijer Fotografie

Was het gisteren nog een geleidelijke stroom van mensen die het bloesempark in het Amsterdamse Bos bezochten, vandaag was er sprake van een enorm grote toeloop. Tot half elf viel het nog mee, daarna was de toestroom van mensen zo groot dat alles gereguleerd moest worden.

Dat regelen hield in: 150 personen tegelijk in het park en er maximaal een half uur verblijven. Het zorgde ervoor dat zich binnen een uur een honderden meters lange rij mensen vormde, wachtend op het moment te worden binnengelaten tot de indrukwekkende bloesemzee.Keukenhof dicht, Bloesempark open… zolang het niet te druk wordt!
Ongetwijfeld zal Bart Siemerink, directeur van Keukenhof, dit beeld met pijn in het hart aanzien. Eerder pleitte hij ervoor Keukenhof open te stellen als wandelpark, en dan ook de aantallen bezoekers streng reguleren. Dus eigenlijk net als het Amsterdamse Bos en het Bloesempark. De overheid ging daar echter niet in mee.400 kersenbomen
Dat betekent nu wel dat het Bloesempark nu een van de meest opvallende publiekstrekkers is in dit voorjaar. Het Bloesempark bestaat sinds 2000. Toen schonk de Japan Women’s Club 400 kersenbomen. Deze bomen werden in het Amsterdamse Bos geplant en voorzien van naambordjes. Op 200 van de bordjes staat een Nederlandse vrouwennaam en op 200 andere een Japanse vrouwennaam. De kersenbomen zijn van de soort yoshinokers (Prunis yedoensi) en staan jaarlijks ergens in de periode van maart tot april in bloei met roze en witte bloesems.Koele Paasdagen
Het feit dat het juist vandaag zo indrukwekkend druk was in het Bloesempark zal ongetwijfeld te maken hebben met het prachtige lenteweer. Ook de woensdag belooft warm en zonovergoten te worden. Met de Paasdagen wordt echter uiterst koel weer verwacht, en misschien is dat maar goed ook. Want én Pasen én warm weer zou wel eens veel te veel mensen naar het Amsterdamse Bos kunnen trekken. En dat is in deze coronatijd zeker niet gewenst.

Dan kun je maar beter genieten van bijgaande foto’s van nieuws.nl-redacteur Wim Meijer:

Reacties