Rode kaart doet Telstar de das om; Witte Leeuwen sterker dan Dordrecht maar wel onderuit

Soms wil de bal er gewoon niet in ! Het is het verhaal van Telstar dat gisteravond in de eerste helft tegen FC Dordrecht duidelijk de bovenliggende partij was maar een handvol kansen onbenut liet. Een domme actie van Cas Dijkstra met een rode kaart deed de wedstrijd kantelen.

Het betekende dat Telstar de complete tweede helft met 10 man stond. Ondanks de numerieke minderheid bleef Telstar gevaarlijk met scoringskansen voor onder andere Redouan El Yaakoubi en Sven van Doorm. Toch bleef ook toen het scorebord op 0-0 steken.

Dat veranderde in de 64e minuut. Toen kwam FC Dordrecht tóch op voorsprong door een overtuigende kopbal van Kevin Jansen. Ondanks aanvallende wissels wist Andries Jonker het tij niet meer te keren. Weliswaar leidde het nog tot serieuze kansen, zelfs tot in blessuretijd, maar ook nu wilde de bal er niet in voor de Witte Leeuwen.

Voor Telstar komt het verlies van gisteravond wel erg ongelegen. De hoop van de Velsenaren is nog steeds gericht op het behalen van de play-offs. Dat lijkt alleen nog realiseerbaar via de 4e periodetitel. En om die te bereiken moeten er vanaf nu niet nog meer punten onnodig worden verspeeld.

Telstar blijft negende in de competitie en heeft inmiddels een achterstand van elf punten op nummer acht Roda JC. In de vierde periode staat Telstar op drie punten uit twee duels. Vrijdag is om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Dat duel kun je uiteraard live op de radio volgen bij mediapartner NH Sport.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH nieuws.