Dominant in 2e helft maar toch deelt Telstar de punten met NEC

Glynor Plet (in eerdere wedstrijd tegen Jong AZ) goed voor de enige Telstar-goal

Telstar heeft vanmiddag tegen NEC in Nijmegen met 1-1 gelijkgespeeld. Weliswaar waas Telstar vooral in de 2e helft de bovenliggende partij, het veldoverwicht werd echter opnieuw niet in punten vertaald.

Voor Telstar begon de 4e periode heel hoopgevend met een overtuigende overwinning op Roda JC. De wedstrijden daarna, tegen achtereenvolgens FC Dordrecht en Jong Utrecht gingen onnodig verloren. Een driepunter zou vandaag dan ook meer dan welkom zijn geweest voor het team van Andries Jonker.

Op basis van de verhoudingen op het veld was dat ook lang niet uitgesloten, ware het niet dat in de 39e minuut van de wedstrijd de bal toch achter Jasper Schendelaar verdween via de voor Telstar debuterende  Lesley Bakker. Het betekende een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede helft waren het de Witte Leeuwen die steeds meer het veldoverwicht pakten wat in de 58e minuut resulteerde in de gelijkmaker via het hoofd van Glynor Plet, die daarmee zijn 17e doelpunt van het seizoen scoorde.

In het laatste half uur was het vooral Telstar dat de wedstrijd regisseerde, maar toch niet bij machte bleek om de overwinning naar zich toe te trekken, waardoor Telstar en NEC uiteindelijk de punten deelden. Een resultaat waar geen van beide ploegen eigenlijk tevreden mee was.

Door het gelijkspel blijft Telstar op de twaalfde plaats staan van de keuken Kampioen Divisie met 38 punten. Komende vrijdag gaat de ploeg van Andries Jonker op bezoek bij Almere City.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.