Vanavond code geel vanwege harde windstoten en natte sneeuw

Foto: Dennis Gouda

Strandhuisjes en paviljoens hebben het zwaar te verduren; strandpaviljoen bij Castricum dreigt zelfs in zee te verdwijnen.

Het lenteweer van afgelopen week is vandaag echt verleden tijd. Het waait, regent en sneeuwt al en dat wordt alleen nog maar erger. Het KNMI heeft vanaf vanavond 18.00 code geel afgekondigd vanwege de zware windstoten, vanaf 20.00 uur komt daar ook een waarschuwing voor sneeuw en gladheid bij.

De harde wind, aan zee zelfs storm, zorgt voor de nodige problemen en schade aan meerdere huisjes op het strand bij Castricum. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad. Onderdelen van de huisjes zijn losgeslagen, sommige strandhuisjes staan door het hoge water bijna in zee. Een strandpaviljoen in aanbouw dreigt in zee te verdwijnen.

Sneeuw
Vanavond komt er nog een extra probleem bij in de vorm van natte sneeuw. Op sommige plekken kan het zelfs even blijven liggen. Het kan hierdoor wel glad worden op de wegen. Het advies is dan ook om niet onnodig de weg op te gaan, en zeker niet met aanhangers of caravans.

 

Reacties