Veel bollen zien ‘blauw van de kou’ of houden hun koppie nog even onder de grond

Foto:

Een bijzondere lente. Voorgaande jaren stonden de bollenvelden van Castricum tot Anna Paulowna half april in volle bloei. En dit jaar… begint ’t te komen. Veel geel van narcissen en ook wat blauw van vroege hyacinten (wellicht ‘blauw van de kou’). Maar tulpen, die zorgen voor de grote kleurenvariatie op de velden, steken nog maar heel voorzichtig de kopjes boven het maaiveld.

We hebben dit jaar duidelijk te maken met een behoorlijk koud voorjaar, en daarmee dus een latere bloei van de bolgewassen. Behalve de narcissen zien we dat nu ook de hyacinten wakker zijn geworden, die zorgen voor vooral blauw gekleurde velden, afgewisseld met roze en wit.Toch ziet ’t ernaar uit dat we voor de optimale kleurenpracht op de velden, die vooral wordt bepaald door de vele tulpensoorten, nog even moeten wachten.

Het is dus nog even afzien voor bloemenliefhebbers, zeker nu ook dit jaar Keukenhof de deuren gesloten moet houden, op afgelopen en komend weekend na, wanneer het park dagelijks vijfduizend gasten mag ontvangen in het kader van de zogenaamde Fieldlab Evenementen.

Maar met onderstaande fotoserie van Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer hoeven we toch niet helemaal zonder te doen:

Reacties